Home Blog

Spillere med flest minuter

0

Manchester Uniteds Harry Maguire topper listen med sine 4745 minutter (53 kampe). Kigger man kun på antal kampe er det danske Christian Eriksen der topper listen – men han har altså ikke fået meget spilletid i Inter, og derfor er han ikke engang på en top 1000 over spillere med mest spilletid i 2020.

Det er interessant at der kun er en spiller fra den danske superliga på listen, nemlig FC Københavns Carlos Zeca. 3771 er antallet af spilminutter som den græske midtbanegeneral har fået – som også er det højeste antal minutter spillet i den danske superliga.

Det er dog vigtigt at bemærke at listen gælder indtil d. 17.12.2020.

Hvad skal det ende med?

0
Coronavirus testing
Test tube with blood sample for COVID-19 test. Negative test.

Coronakrisen er over os og det betyder som bekendt at Superligaen ligger stille, til stor ærgrelse for mange fodboldfans. Selvfølgelig giver det god mening at holde ligaen stille, men det rejser også nogle spørgsmål. For, hvad kan vi forvente når krisen engang er ovre; som kan tage lang tid.

Store omkostninger

I sidste uge kunne Ekstrabladet berette om 13 klubber der er truet af konkurs i Tyskland (https://ekstrabladet.dk/sport/fodbold/udenlandsk_fodbold/tyskfodbold/medie-13-klubber-truet-af-konkurs/8079298) mens Klaus Rasmussen i avisen Der Nordschleswiger fortalte at klubben Sønderjyske, som bl.a omfatter ishockey og fodbold, at klubben arbejder på forskellige scenarier (https://nordschleswiger.dk/de/sport-sonderjyske-handball-sonderjyske-handball-sonderjyske-fussball-sonderjyske-eishockey-3).

Det er tydeligt at de tabte indtægter i TV/medie eksponering, entréindtægter, etc. kan være en stor belastning for de forskellige hold – ikke kun i Danmark men også i udlandet. Senest har jeg set at Werder Bremen har lavet en “bliv-hjemme” trøje (https://www.werder.de/aktuell/news/profis/20192020/stay-at-home-trikot-03042020/) som kan være et sjovt samleobjekt, men også være med til at spytte lidt penge i de kriseramte fodboldkasser rundt omkring.

Hvad med turneringen?

Når turneringerne bliver genoptaget, har den danske divisionsforening haft møder med klubberne i Superligaen samt i 1. division. Det kom der dette fine skriv ud af Scenarier-for-afvikling-af-ligaerne-.

Allerede nu har forskellige klubber været ude og true med at nedlægge protest hvis de bliver tvangsnedrykket på papiret. Det er jo selvfølgelig forståeligt – alle vil være der hvor pengene er. Sådan er det. Men, skulle vi ikke se om tingene går over inden man maler fanden på væggen – eller trods alt være lidt large – og vise samfundssind; også indenfor de hvide streger.

Spændende bliver det ihvertfald. Satans virus.

 

Superliga Zoom

0

Den danske superliga er lige gået igang igen, og vi zoomer derfor denne gang ind på den danske liga – hvor vi kigger på alder, højde og stabilitet i de danske trupper. Så, lad os komme igang!

Alder

Når vi kigger på Superligaens hold og kigger på deres alder, er det holdet fra Haderslev som topper listen med en gennemsnitsalder på 27,5 år. Modsat på tabellen er FC Nordsjælland med et gennemsnit på kun 22,4 år.

Højde

Det kommer nok ikke bag på dig som læser, at Bo Henriksens gule tropper fra Horsens er de højeste i gennemsnit – i Danmarks bedste fodboldrække. Dog – er der ikke langt til nr. 2 på listen, Randers FC, som “kun” er en halv centimeter kortere – i gennemsnit – end deres modstandere syd på. Kigger vi på forskellen mellem AC Horsens (186 cm) og FC Nordsjælland (179,1 cm), så er forskellen på 6,9 cm – igen, i gennemsnit.

Stabilitet

Ovenfor kan du se en tabel, som viser den gennemsnitlige stabilitet i måneder fordelt på spillertruppen. På vores tabel, kan du se at Hobro er den klub i Superligaen hvor spillerne i gennemsnit bliver længst – i en tid på ca. 3,2 år. Denne tid skal også ses i sammenhæng med at mange af de spillere som er i Hobro har været med på turen gennem de mange oprykninger til netop Superligaen.

Ikke overraskende, er FC København den klub som har mest gang i svingdørene, hvor spillerne i gennemsnit “kun” er i København lidt over et år.

For fanden Jens!

0

Lad det være sagt med det samme: Jeg er vild med Jens Stage fra FC København. I fredagens superliga kamp mellem Esbjerg fB og FC København så jeg den unge knægt være over det hele – og ikke mindst være en vigtig brik i Ståle Solbakkens taktiske spil.

Først og fremmest: Ja, jeg kender Jens Stage – jeg havde faktisk fornøjelsen af at træne ham under hans 2. besøg i AGF. Her lærte jeg en yderst sympatisk fyr at kende – en fyr jeg på mange måder respekterer; for han ved hvad han kan – og han gør hvad han vil! Nå, inden jeg drukner dig som læser i min pladderromantiske forhold til Jens Stage, må jeg hellere forholde mig objektivt.

I fredagens kamp mod Esbjerg var FC København klare favoritter: FC København på en 2. plads, mens Esbjerg gjorde sig gældende på en 2. sidsteplads – ja, på papiret så det nemt ud; men som tingene går i Esbjerg – så ved man aldrig hvad man kan forvente – for Lars Olsens tropper var i hopla – i form af en vis Rodolph Austin (som også scorede til 1-0), men på udeholdet fra København var der en spiller som var meget i centrum: nemlig Jens Stage.

Den gode Jens Stage var simpelthen over det hele, og det løbepensum som han har, ville jeg ønske jeg kunne sige han havde fra min træning. Jens Stage fungerede både som højreback, centermidt – ja og enkelte gange som direkte offensiv midtbane. Ja, og oveni det, er manden jo farlig på samtlige indlæg der kom fra Københavnerne; hvad enten det var bagerst i feltet eller på hovedstød midt for mål. Desværre for Jens Stage og FC Købehavn blev det ikke for mål denne gang, men det at positionere sig det rigtige sted, er en kvalitet i sig selv. Jens Stages kvaliteter – på trods af at han kun er 23 – er sublime, og det bliver utroligt spændende at følge ham i hans tid i København, og ikke mindst i hans landsholdskarriere – for den kommer.

Jeg spår Jens Stage en stor karriere hvis han fortsætter sin udvikling fremadrettet, og hvis Ståle Solbakken bliver ved med at spille ham som han gjort tidligere.

Real Madrid køber, Chelsea sælger

0
financial chart with calculator and digital tablet
financial chart with calculator and digital tablet

Top negative klubber

Når vi kigger på de klubber der er kommet ud at vinterens transfervindue, og kigger på sommerens transfervindue i 2019, og fokuserer på de største forbrug kontra hvad der er tjent, er det Real Madrid der har brugt den store pengepung. Lidt overraskende må det siges at en klub som Aston Villa er på en 2. plads – men det skal ses i betragtning til, at de “kun” har tjent 3 millioner euro, mens de har brugt 172 millioner euro.

Top positive klubber

I den modsatte ende af skalaen kan vi se et hold som Chelsea, som har solgt ud for 250 millioner euro, svarende til svimlende ca. 1,8 milliarder danske kroner.

Mandanda og Messi spiller mest

0

Siden 2010 har CIES undersøgt hvilke spillere der får flest spilminutter ud af de normerede 90 af en fodboldkamp, og svaret har du her:

Det interessante er at FC Barcelona og Real Madrid har 3 spillere i “top 21”. Samtidigt er det også bemærkelsesværdigt at se Thomas Müller og Manuel Neuer repræsenterer Bayern München.

Effektiv spilletid i Superligaen

0
Blackboard with maths statistics, equations and ideas

Ifølge Instat er Silkeborg IF det hold som har spillet flest minutter i “effektiv spilletid”. Med andre ord: Silkeborg IF har af 60,9% af spilletiden haft andel i at spillet ikke er gået med udskiftninger, indkast og lignende.

Modsat på skalaen har vi FC Midtjylland som “kun” spiller 53,1% af den samlede spilletid i effektiv spilletid.

Der er også lavet en samlet oversigt over de europæiske ligaer, og når vi kigger på toppen, kan vi se at den danske Superliga er placeret på en flot 4 plads, over de hold der spiller kampe med mest effektiv spilletid.

Analysen peger på at der i de kampe med et højt antal af effektive spil-minutter kan være et udtryk for en mere åben form for spil, hvor spillerne også er disciplinerede.

Coutinho fører tabellen over dyreste spiller på lån

0
business conceptual word of wooden elements with letters

CIES Football Observatory har lavet en oversigt over de dyrest-vurderede spillere på udlån – og her fører FC Barcelonas Coutinho, som er vurderet til 96,5 millioner euro, svarende til ca. 721 millioner kroner.

Mon ikke FC Bayern får noget for det lån?

Nedenfor kan du se en oversigt over de dyrest vurderede spillere som er på udlån, og fra hvilken klub de er lånt.

Ikke-licens klubber kan nu ansøge om klublicenser

0
Junior Football Team at Practice

Står din fodboldklub uden licens, og ønsker I at søge licens? Så er det tid til at komme igang med ansøgningen.

Den nye klublicens manual for drenge kan ses her:

klublicensmanual-ungdom-drenge-2020-2021

Manualen bygger videre på stjerne-ordningen, hvor klubberne bliver tildelt stjerner i en form for rangering – men vær opmærksom på at der for ikke-nuværende-licensklubber er en ansøgningfrist pr. 12. december. Læs mere på DBU’s hjemmeside her for ansøgning:

https://dbu.dk/nyheder/2019/november/licenssystem-aabner-doeren-for-nye-klubber/

Nå ja, så kører karrusellen igen…

0

På trods af en god start, en oprykning og en god placering i 1. division, valgte Kolding IF – under ledelse af den nye sportschef Niki Zimling at afskedige den nu tidligere Kolding-træner Anders Jensen.

Ja, jeg har tidligere gjort det klart at jeg har en sympati for mandskabet i hvidt fra Kolding – jeg er selv Kolding-dreng, og kender til de udfordringer der tidligere har været i og omkring klubben, og jeg så et enormt potentiale i det oprykkede Koldinghold.

Jeg ser tit kampene på Kolding stadion, på trods af en lang køretur; men når jeg forleden kan læse at man har valgt at afskedige den nu tidligere træner, Anders Jensen – ja, så må jeg undre mig.

Alt statistik viser at jo længere tid man giver en træner i sædet, jo større er chancen for at tingene lykkedes. At man så fra ledelsens side siger at man er nødt til at skifte træner for at udvikle spillet – det er noget fis. Fodbold på det niveau handler om resultater, og med nederlag til Vejle, Fredericia, Vendsyssel og HB Køge samt Nykøbing FC – var det åbenbart det der fik bægret til at flyde over for den ellers så ambitiøse ledelse i Koldingklubben.

Da Niki Zimling trådte til, havde jeg min skepsis, men jeg måtte sande at måtte æde mine ord, da resultaterne for en oprykker var mere end godkendte i min optik. Og ja, så alligevel, får min skepsis endnu mere ild, når man laver et stunt som dette – medmindre man henter José Mourinho ind i stedet for. Nå nej – han røg jo til Tottenham i dag.

Man fristes til at tro, at fodboldhistorie ikke lærer nogen noget – for ting tager tid. Trænere skal bruge tid til at udvikle, evaluere, udvikle videre og det tager bare tid. Så kan der sidde bestyrelser der er utilfredse med de seneste 5 kampe – en sponsor der udtrykker bekymring – eller en helt tredje ting; men sjældent giver man det som holdet har brug for; tid.

Ja, så kører karrusellen igen. Desværre også i Kolding.

Så kører vi igen!

0
Fit young woman working out on rings at the gym

Først og fremmest, velkommen til!

Grundet et stort nedbrud på vores servere tidligere på sommeren, har vi nu endeligt fået adgang til vores nye hjemmeside, som vi glæder os til at dele en masse viden på.

Vi søger som altid trænere og ledere som har lyst til at fortælle om deres trænergerning – med tanken på at vi sammen kan gøre hinanden dygtigere og ikke mindst klogere.

Igen, velkommen til.

Jan Jørgensen
Stifter, CoachClub.dk