Zoom: Christian Nielsen

0
427

Vi har fanget A-licens træner Christian Nielsen til en snak om hvem han er – og hvad der betyder noget for ham i hans trænergerning.

Hvilke klubber har du trænet?

OKS, 2013-2019;

Jeg har været 6,5 år i OKS, som er beliggende i Odense. Her har jeg haft 3 årgange, alle som årgangsansvarlig og førsteholdstræner. Til sidst i min tid ved OKS havde jeg en meget dygtig årgang, årgang 2004, hvor vi fik skabt flere liga- og divisionsspillere. 

Næsby boldklub, 2020-2021;

Jeg trænede Næsbys u17 divisionshold i sæsonen 20/21. Men jeg måtte desværre fratræde som træner, da det ikke var til at kombinere denne trænergerning i Næsby, med et fuldtidsjob i Sønderjylland.

Sportsefterskolen SINE, 2019-2022;

Jeg har været på SINE i 3 år som førsteholdstræner, hvor jeg fratræder til sommer. Min tid på SINE ser jeg tilbage på med stolthed og en masse dejlige minder. Dette job gav mig muligheden for at fordybe mig i fodbold hver dag, hvilket har været med til at udvikle mig som træner.

Hvilken licens har du?

Jeg har UEFA A-licens.

Hvorfor blev du træner?

Da jeg flyttede til Odense i år 2012, havde jeg svært ved at forenige mig med den manglende seriøsitet jeg kunne finde som spiller i seniorfodbold. En kollega introducerede mig derfor for trænergerningen, hvilket jeg fandt tiltalende. Her kunne jeg selv skabe det træningsmiljø, som jeg ikke selv kunne få. Jeg kunne ret hurtigt fornemme, at jeg havde talent for dette, og at se spillere udvikle sig, på baggrund af noget jeg havde lært dem, gjorde trænergerningen endnu mere attraktiv for mig. Dette opdagede klubbens eliteafdeling også og de hjalp mig i retningen af en seriøs trænergerning. Det var yderligere også mit første trænerjob der gjorde, at jeg fik øjnene op for at skulle uddanne mig som skolelærer.

Hvad har du af ambitioner i forbindelse med din trænergerning?

Jeg er meget ambitiøs som træner, hvilket jeg heller ikke lægger skjul på. Jeg har dog fortsat en meget ydmyg tilgang til det at være træner. Jeg har aldrig jagtet jobs med ’stive albuer’, som jeg ikke var berettiget til. Jeg har langsomt haft en progression i de jobs jeg fik som træner, da jeg altid har følt, at jeg skulle være god nok til dem, fremfor at ”skynde” mig frem.

Men jeg står nu et sted med 10 års kontinuerlig erfaring og jagter et sted, hvor jeg kan få lov til at fordybe mig i fodbold, på et endnu mere seriøst niveau, hver eneste dag. Et sted hvor jeg kan få lov til at dygtiggøre mig endnu mere i et fuldtidssetup. Denne jagt på et mere professionelt set-up, bunder i en drøm om at kunne rejse ud i verden og træne fodbold en dag.

Har du et idol/ en du ser som inspirationskilde? Og Hvorfor?

Jeg har ikke decideret et idol som træner, men jeg har en træner, som jeg ser som en stor inspirationskilde. Ikke grundet hans ideologier eller hans måde at spille fodbold på, men for hans måde at agere på. Det er Frank Hjortebjerg (FC Nordsjælland, snart OB). Han er et menneske, som ikke har skabt en trænerkarriere på baggrund af hans meritter som spiller, men fordi at han er en meget dygtig træner. Frank har hjulpet mig flere gange, både som træner, men også med min A-opgave. Han er altid utrolig åben og behjælpelig med alt lige fra spillestilsspørgsmål, til private problemstillinger som træner. Jeg syntes han har bibeholdt sine værdier som menneske, selvom han lever en tilværelse som kun få fodboldmennesker tør drømme om. Hvilket er nogle værdier som jeg spejler mig i. Jeg syntes også han udstråler nogle værdier, som man ikke finder ofte i en verden af elitesport. Frank Hjortebjerg holder fast i at vil hjælpe, hvor han kan. Denne behjælpelighed oplevede jeg selv, da jeg fandt ud af, at vi begge kørte på arbejde klokken 6 om morgenen. På en sådan køretur ringede vi sammen og jeg fik lov at stille alle de spørgsmål jeg havde brug for til min A-opgave, hvortil han efterfølgende sendte mig materiale, som jeg kunne bruge til min opgave.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here